Masked Neighbour

45 jaar Buizelhoek

Wie schuilt er achter de 12 maskers?

In de straten van de Buizelhoek heerst een gevoel van verwachting. Twaalf mysterieuze figuren, elk verborgen achter een fantastisch masker, hebben de buurt in hun greep genomen.

Dit zijn de Masked Neighbours, een gezelschap van geheimzinnige karakters die meer zijn dan wat ze lijken.

De buurt gonst van enige speculatie en opwinding. Wie zijn deze twaalf buren? Van de slome Kruisdrager, wiens stille tred echo's van oude legendes oproept, tot de speelse Johny, wiens masker meer verbergt dan alleen de ogen. Elke verschijning is een nieuwe zoektocht in dit onuitgesproken verhaal.

De Transformer, een kameleon, straalt schattigheid uit, terwijl de Unicorn Prinses in een waas van glitter en mysterie danst. Ondertussen staat de Boom stilletjes te observeren, de bladeren fluisterend met geheimen van de wind over de akkers.

De Motorrijder scheurt door de straten, een wervelwind van avontuur en geheimzinnigheid, terwijl de gele Container luchtige verassingen en verborgen schatten onthult. Bovenal 2 benen en 2 armen toont, opmerkelijk! De Octopus, met tentakels die zich uitstrekken naar de verste hoeken in de buurt, bewaakt eigen raadsels. Maar wat een prachtige zangstem!?

Dan is er de Beer, wiens kalme uiterlijk een onverwachte diepte verbergt, en de Bij, altijd zoemend en blij, dartelend over de straten. De Ezel, bekend om de streken, brengt een vleugje humor, terwijl de mysterieuze Begijn fluisterend oude tradities deelt.

Deze twaalf 'Masked Neighbours' hebben van de Buizelhoek een levend theater van raadsels en verhalen gemaakt. Althans minstens tot en met 28 september, de live finale wordt dan in de Pax gebracht. 

Wie zijn ze echt? Dat blijft het onderwerp van gesprekken en nieuwsgierige blikken, terwijl de Buizelhoek wacht op de onthulling van de waarheid achter de maskers. Op 28 februari is er de eerste aflevering, in een reeks van zeven online uitzendingen, gaan we op zoek naar de identiteiten. 

Hoe kijken?
De praktische info en uitzendkanalen worden in het voorjaar bekend gemaakt.

De Kruisdrager, mysterieus, ondoorgrondelijk, leiderachtig. Met een lint van geheimen, staat voor bedachtzaamheid en hult zich in een belangrijke taak. De positie van kruisdrager behoudt overzicht, klaar om onthullingen te brengen die de Buizelhoek kunnen verrassen en verlichten.

Ezel struikelt misschien hier en daar, maar ezels streken zijn de beste in de buurt. In een witte verschijning en met een meter aan ondeugd, zegt ie-aah-ie-aah vaak gekscherend: "Als het niet zo kan, dan niet hé."

Den Johny, met zijn of haar gaar charisma en zonnige glimlach, een vaste waarde in de buurt. Bekend om een goede omgang met iedereen brengt den Johny een warme sfeer waarin iedereen zich welkom voelt.

Transformer, met drie schattige en ongeremde gezichten, verbaast iedereen in de Buizelhoek. Klein van stuk, maar groot in aanwezigheid en zeker niet overal even welkom. Deze figuur herinnert aan een begijn die een klasje leidt, vol verrassingen en leerzame momenten.

Prinses combineert koninklijke gratie met speelse kinderlijkheid, waardoor het een uniek en geliefd personage in de gemeenschap is. "Ik aard goed met bij, of was het nu met een ei?"

 
Boom, een wervelende kracht in de Buizelhoek, beweegt met de gratie van een groen blad op de wind. Een energieke dans over de akkers, verborgen onder een jeugdige sjaal, doet vermoeden dat er meer achter dit hout schuilt.

Motorrijder, snel en behendig. Glijdt door de Buizelhoek met een passie voor snelheid en .. euh bakken? Met een geur van versgebakken brood - ja echt? - en de echo van hout op de achtergrond, combineert Motorrijden de adrenaline van het rijden met huiselijke gezelligheid.

Gele Container, verrassend handig en toch broos, voegt een vleugje groen toe aan elke straathoek. Binnenin die bak schuilt meer dan alleen steen; het is een doos vol verrassingen, waarmee container de Buizelhoek op een unieke manier verrijkt.

Octopus, een veelzijdig figuur in de Buizelhoek, lijkt wel het hof van een Frans kinderboek te zijn. Met tentakels die reiken tot waar het oog geel ziet, is octopus overal en nergens, ogenschijnlijk nooit echt thuis maar altijd aanwezig.

Beer, oh zo sloom, regeert als een zachtaardige koning over het speelgoedrijk van de Buizelhoek. Met zijn bedaarde uitstraling en een hart zo groot als Buizel zelf, is beer een vertrouwde en geliefde figuur in de buurtgemeenschap.

Bij, bruisend van energie, zoemt door het groene landschap van de Buizelhoek, van schoolplein tot boerderij. Hopt van her naar daar, het geluk vindt bij niet in de hemel, maar in de levendige tuinen en velden van bij's thuisgemeenschap.

 
Begijn, medebezieler en bewaker van het Buizelhoekse erfgoed, draagt oude verhalen en wijze lessen met zich mee. Met twee voeten stevig in het witte verleden, brengt Begijn vrede in de buurt.