Onze tradities

In de Buizelhoek is samenleven meer dan alleen maar naast elkaar wonen; het is een cultuur, onze unieke ‘Buizelcultuur’.

Met de jaren hebben we niet alleen vele activiteiten georganiseerd, maar ook prachtige tradities gecreëerd die ons samenbinden en dat al sinds 1979. Laten we vandaag eens duiken in deze bijzondere gebruiken die onze buurt zo speciaal maken.

Traditie in actie
Onze deelname aan de processie en ‘Begijntjes Laat Besluit’ is iets waar we trots op zijn. Deze typisch Hoogstraatse evenementen zouden niet hetzelfde zijn zonder onze bruisende Buizelhoek-energie. Toch!? 😉 En dan hebben we nog het ‘Kom op tegen Kanker Plantjesweekend’ in september, waar we elk jaar ongeveer 2500 euro verzamelen. Een warme dankjewel aan iedereen die hieraan bijdraagt!

Welkomstgeschenken en jubileumvreugde
Elke nieuwe baby in onze buurt ontvangt een speciaal ‘Buizels cadeautje’ van een van onze bestuursleden. Zo verwelkomen we onze jongste buurtbewoners op een liefdevolle manier. En laten we onze trouwjubilarissen niet vergeten! We zetten hen letterlijk in de bloemen en versieringen. Echter, zonder jullie hulp wordt het steeds moeilijker om dit te realiseren. We krijgen van de stad geen informatie meer. Dus, als je weet dat je buur binnenkort een huwelijksjubileum viert, geef ons een seintje aub.

Gezellige kleine tradities
Er zijn ook kleinere tradities die ons hart verwarmen. Na het overzetten van de kinderen met ‘nieuwjaarkezoete’ eind december trakteert onze voorzitter op een borrel. Onze ‘Pitaliaanse Feesten’ – een avondje gezellig pita eten met het bestuur – is een jaarlijks hoogtepunt. En natuurlijk vieren we ook het afscheid van een bestuurslid, als dank voor alle inzet.

Deze tradities en gebruiken maken van de Buizelhoek meer dan een buurt. Het zijn deze momenten die ons samenbrengen, ons laten lachen en ons doen herinneren waarom we zo graag in de Buizelhoek wonen zeker?

Arne Dondeyne

Comments are closed.